joi, 24 ianuarie 2013

Apa ne poate salva viata



Dr. Paul C. Bragg - Apa ne poate salva viata

Repere biografice

S-a nascut in anul 1881 si a murit in 1976 fiind foarte apropiat de visul de a trai 100 de ani! La 94 de ani era perfect lucid si tinea conferinte in intreaga lume acolo unde era invitat. Cauza oficiala a  mortii a fost "fibrilaţia ventriculara si stopul cardiac", insa cu cateva luni inainte suferise un accident in Hawai cand facea ... surfing!!! Jurnalul "Honolulu Advertiser " a dat o stire in iulie 1976 cu privire la scoaterea sa din apa in dreptul Fort De Russey si readucerea la viata prin resuscitarea efectuata de o asistenta medicala. Aceeasi jurnalisti rautaciosi de care nu a scapat toata viata au declansat o dezbatere publica cu privire la cauza mortii sale - "accident de surfing" sau "boala de inima" desi el a murit cateva luni mai tarziu respectiv in decembrie intr-un spital din Miami Beach unde trebuia sa tina un discurs. Scopul jurnalistilor de scandal era de fapt deturnarea atentiei publicului de la adevaratele lui merite in domeniul medicinei preventive.

Murim prematur

Dintre toate animalele, omul este singurul care moare îiainte de a-si consuma cu totul programul biologic si doar unul la un milion reuseste sa traiasca o durata apropiata de ceea ce i-a fost harazit. Spre deosebire de animalele salbatice, cu puterea noastra de intelegere, cu informatiile de care dispunem si cu tehnica din ce în ce mai impresionanta, cei care traiesc putin ar trebui sa fie exceptia si nu regula. "Secretul" oamenilor care traiesc mult, lipsiti de suferinte sau dureri, care sunt fericiti, care sunt apti de a desfssura activitati fizice si intelectuale multi ani dupa atingerea maturitatii, sunt, dupa parerea lui Paul Bragg, in primul rand cei care sunt "curati in interior". El va ramane in istoria medicinii ca promotor neconditionat al folosirii apei pure ca mijloc simplu si inteligent de mentinere a tineretii si sanatatii celulelor. Curatenia interioara este asigurata de apa pura, dar si de legumele si fructele proaspete, naturale, cultivate ecologic, nepoluate chimic.  La acestea se adauga postul cu apa pura, exercitiile fizice, relaxarea si respiraţia corecta, rara, profunda.
Apa si miracolele postului
 ”Unul din numele de referinta pentru medicina preventiva mondiala este Dr. Paul C. Bragg - omul care la 16 ani a scapat de o boala care ii mai lasa doar trei luni de trait apeland la mijloacele primare de vindecare - aer curat, soare, miscare, alimente naturale si, nu in ultimul rand, apa pura pe care o obtinea din ploaie, zapada topita sau prin distilare.
El a promovat cu curaj ideea de prevenire a bolii chiar si atunci cand s-a lovit de opozitia violentă a celor ca fac profit din suferinta si nestiinţa oamenilor, cartile lui fiind o perioada de timp interzise in patria democratiei - Statele Unite ale Americii. A fost discreditat de unii jurnalisti sarcastici si acuzat ca si-ar fi falsificat varsta sau ca fiica lui, Patricia, nu ar fi de fapt fiica lui.

Cine este Paul C. Bragg?

Este un american care se poate lauda cu o mulţime de premiere pentru istoria medicinei preventive sau a pastrarii sanatatii. Este un cruciat al luptei pentru pastrarea sanatatii, orator de talie mondiala, autor a peste 22 de carti despre prevenirea imbolnavirilor, invitat la sute de emisiuni TV si radio in intreaga lume, consilier medical pentru sportivi si campioni mondiali olimpici sau autor de programe de sanatate pentru celebritati ale Hollywoodului sau giganti ai afacerilor, dar cunoscut mai ales cu sintagma: "parintele miscarii pentru sanatate - Father of America's Health Movement".
El a deschis primul magazin de produse alimentare ecologice din America, iar azi sunt in întreaga lume. El a deschis primul Health SPA (alaturi de Bernarr Macfadden) si care a fost "clonat" ulterior în alte mii de astfel de "SPA-uri" in intreaga lume, el a deschis primul "restaurant sanatos" cu preparate lipsite de pesticide si alte chimicale, el a promovat terapiile bazate pe sucuri naturale proaspat preparate. El a conceput o multime de produse alimentare sanatoase destinate consumului - bauturi cu aminoacizi si enzime naturale, cosmetice eco, cereale, germeni de grau, biscuiti sanatosi,  etc.
Apararea sanatatii este o datorie morala si religioasa deopotriva deoarece nu putem fi virtuosi si folositori cand suntem bolnavi.

Dr. Paul Bragg - marele luptator cu ignoranta, cu industria profitului, promotor al acceptarii de catre omenire a ideii de "medicina preventiva", afirma ca "apa este solventul general al bolilor noastre".

Recomandarile lui Bragg

Intrucat dupa oxigen, apa este cea mai importanta substanta pentru viata care se petrece in interiorul organismului nostru trebuie sa asiguram celulele ca primesc o apa cat mai curata.
Pentru a ne bucura de o viata lunga si sanatoasa mai trebuie sa evitam zaharul rafinat, sarea rafinata de masa si sa le inlocuim cu miere de albine si sare bruta, mai putin periculoasa. Bragg a dezvoltat foarte mult reteaua de comert cu miere de albine in America si a convins cu argumente o multime de oameni sa renunte la zaharul alb. Pentru a fi sanatosi trebuie sa evitam orezul alb, faina alba, prajelile, grasimile saturate, uleiurile hidrogenate, ceaiul sau cafeaua care contin cofeina, carnea de porc, pestele afumat, toate alimentele conservate care contin sare, aditivi,  conservanti chimici de sinteza. Paul Bragg recomanda evitarea bauturilor racoritoare sau a apelor minerale carbogazoase, a alcoolului si inlocuirea acestora cu apa purificata osmotic.
Bem cel puţin opt pahare de apa purificata pe zi ca atare sau sub forma de sucuri naturale si ceaiuri de plante. Pentru detoxifiere o data pe saptamana este recomandat postul total in care bem doar apa purificata. Nu facem clisme purificatoare decat daca avem probleme cu constipatia cronica.  Pentru o buna motilitate a tubului digestiv sunt recomandate alimentele naturale care conţin fibre (fructe, legume verzi, salate proaspete) si renuntarea la carne. Facem miscare regulat, zilnic mergand pe jos, cu bicicleta sau inot. Evitam sa inghitim "droguri" legale asa cum sunt antidepresivele, sedativele sau anxioliticele si incercam sa gestionam problemele de viata printr-o gandire simpla si supla cultivand optimismul, bunatatea, caritatea, veselia, dragostea de familie sau prietenia si fraternitatea. Dormim cel putin opt ore pe zi si nu uitam sa respiram amplu, rar si profund pe tot parcursul zilei. Toate acestea contribuie la consolidarea zi după zi a unui stil de viata simplu, sanatos din punct de vedere fizic, mental, emotional sau spiritual.
Apa este sursa de sanatateI Inca de la inceputurile medicinei cele mai importante recomandari facute unei persoane bolnave au fost repausul la pat si hidratarea intensa. Instinctiv tot asa procedeaza si animalele sălbatice: se retrag undeva langa o sursa de apa, refuza mancarea dar beau foarte multa apa. Cand celulele noastre sunt deshidratate, ofilite, zbarcite, "uscate" ele devin o buna prada pentru virusuri, bacterii, fungi. Cand bem un pahar cu apa, acesta ajunge in stomac. De aici o parte este absorbita prin vasele de sange gastrice iar o alta parte ajunge în intestinul subtire unde pastreaza alimentele ingerate in stare lichida pana trec in sange apoi este absorbita si ea tot in sange. Astfel ca ingerarea unei ape sanatoase este cel mai simplu mijloc de pastrare a sanatatii si de protejare impotriva infectiilor generate de virusuri, microbi sau alti agresori. Membranele tuturor celulelor noastre au nevoie de multa apa pentru a se mentine moi si flexibile, pentru a permite schimburile corecte intra- si extra celular si pentru a evita "frecarile" distructive generate de deshidratare. Pentru a ajuta stomacul care nu are dinti dar care se comporta ca un malaxor puternic, sucurile digestive trebuie sa contina o cantitate suficienta de apa -NU suc, bere, vin, cafea sau alte bauturi savuroase dar nesanatoase. Apa pura este extrem de importanta pentru mentinerea frumusetii. Lui Paul Bragg in calitatea sa de consilier medical al zecilor de vedete si celebritati de la Holywood i-a fost usor sa le convinga sa renunte la apa de la robinet sau la alte bauturi nepotrivite si sa le inlocuiasca cu apa purificata pentru ca pielea lor sa capete un aspect tanar si sanatos atat de dorit de acestea. Organismul oamenilor bolnavi dar si cel al oamenilor inca sanatosi este insetat dupa apa purificata sau pura. De ce? Pentru ca este singura apa corecta metabolic si celular, securizata chimic si microbiologic, un aliat puternic al sistemului Imunitar - marele Doctor interior.
Apa minerala - cea care asigura un profit constant industriei medicale, dar si celor ce o ambaleaza in bidoanele de plastic (apropo, ce este mai scump ambalajul refolosibil sau apa?) este recomandata mai ales pentru continutul acesteia in asa- numitele minerale fara de care viata noastră isi pierde suportul si sensul de a mai exista. Mineralele esentiale trebuie asigurate din seminte, fructe si legume, ne recomanda dr. Paul Bragg, adica ele trebuie sa provina dintr-o sursa organica. Apa minerala nu poate fi considerata "sursa organica" la fel cum este un mar sau o leguma proaspat culeasa din gradina. Aceasta confuzie asigura pozitia constanta în topul miliardarilor si statutul de vedete ale burselor pentru firmele care comercializeaza aceasta solutie apoasa minerala.  Aceste elemente chimice se gasesc din abundenta in solul sau straturile freatice peste care curge apa ce ne este atat de "generos" recomandata.

La începutul secolului al XIX-lea China s-a confruntat cu o seceta si o foamete ingrozitoare, fapt ce a determinat oamenii saraci care nu mai aveau nici macar radacini sau coaja de lemn sa manance, sa incalzeasca si sa consume... pamant! Taiau felii groase de argilă minerala si le incalzeau sperand ca le va potoli foamea. Intrucat organismul lor nu putea sa asimileze mineralele anorganice din sol, acestia mureau in chinuri inimaginabile. De ce se intampla asta? Raspuns: deoarece organismul animal are un metabolism diferit de cel vegetal care poate absorbi si asimila acest tip de minerale. Plantele transforma un element mineral anorganic, metalic intr-o forma usor asimilabila de catre celula animala (miscare a electronilor sau de spin diferita in rezonanta cu organismul viu,  de dimensiuni foarte mici - coloizi cu sarcina electrica - ceea ce ii ajuta sa se afle in suspensie si nu dizolvati aşa cum sunt in solutia apoasa pe care o cumparam). Un fermier american s-a gandit ca ar fi o buna afacere sa dea vacilor pulbere de calcar macinat. A conceput niste etichete frumoase pe care a scris "hrana minerala cu carbonat de calciu si magneziu" si a inceput sa le vanda pentru corectarea deficitului de calciu si pentru imbunatatirea concentratiei acestuia în laptele vitelor. Desi cutiile erau frumos ambalate, iar reclama era atragatoare, vacile au refuzat categoric sa "consume" asa ceva. Toti fermierii care cumparaseră cutiile cu astfel de minerale "nastrusnice" au patit la fel. In scurt timp a disparut de pe piata, dar asta nu s-a intamplat si cu cele destinate oamenilor care au ochii, creierul si  papilele gustative extrem de usor de pacalit.

Mineralele canceroase
Zilele trecute, agentia de ştiri Sky News informa publicul despre miile de persoane evacuate si stramutate din mai multe sate din centrul Turciei din cauza mineralelor din sol care au produs o rata din ce in ce mai mare de cazuri de cancer. Fenomenul a fost observat incă din anii '80, dar nepasarea si indiferenta oamenilor si a autoritatilor au fost spulberate cand s-a constatat ca este necesar un al treilea cimitir intrucat cele doua existente erau ocupate la maximum de oamenii decedati din cauza cancerului. Cappadocia era de altfel intens vizitata de turisti straini din cauza grotelor si a formelor carstice extrem de interesante, acestora li se spune mereu ca nu sunt in pericol, ei evita din ce în ce mai mult zona aducatoare de moarte. Autoritatile intentioneaza sa demoleze toate locuintele oamenilor si sa acopere toata zona sub un strat de cel putin doi metri de pamant peste care să planteze flori, dar nu s-a luat inca nicio decizie. De ce nimeni nu s-a sesizat si nu s-a luat pana acum nicio decizie care sa previna tragedia lenta? Raspuns: Pentru ca zona a fost deservita ani de zile de un singur medic si o asistenta, iar acestia au dat vina pe stilul de viata al oamenilor: "Stau toata ziua in cafenelele pline de fum..." au sustinut acestia, iar o femeie care trebuia sa ingrijeasca cinci copii afirma ca are "mare incredere in Dumnezeu ca va avea grija de ei".  In realitate nici autoritatile si nici Dumnezeu nu i-a aparat de indiferenta paguboasa. Lipsa banilor, birocratia si instabilitatea guvernamentala au fost alti factori care au dus la situatia grava existenta in aceasta zona a Turciei. Mineralele gasite vinovate de producerea cancerului sunt calciul, sodiul, potasiul, aluminiul aflate intr-o roca puternic absorbanta de apa, numita "erionita" si care era folosita de localnici la constructia locuintelor, dar si pe post de filtre de... apa. Specialistii nu s-au pus de acord cu privire la modul in care acest tip de roci zeolitice produc cancer, sigur este insa faptul ca produce cancer nu numai la oameni, ci si la animalele testate in laborator.
"Cea mai adecvata substanta de pe fata Pamantului care ne sustine sanatatea si tonusul este apa curata sau purificata" - dr. James Balch M.D. Dietary Wellness. Organismul nostru are nevoie constant pentru intretinerea permanenta a tuturor reactiilor chimice din celule sau din afara lor, sau ca solventi de ioni de hidrogen si de oxigen, iar cea mai importanta sursa este H2O sau apa curata/pura/strecurata.
Chimie interioara Intrebat fiind care este cea mai mare descoperire a omenirii daca ar fi sa aleaga intre cucerirea spaţiunlui sau energia nucleară, dr. Paul Bragg a răspuns ca... "postul cu apa pura este una din cele mai mari descoperiri, deoarece este un puternic si eficient instrument de prevenire a imbatranirii si mortii premature. Nici una din cele enumerate mai sus nu se compara cu posibilitatea de a preveni boala, senilitatea, neajutorarea sau incapacitatea de a-ti purta singur de grija". El a mai afirmat in interviul acordat ca incepand de vineri seara, ora 19,00, pana sambata seara aceeasi ora, tine saptamanal post negru, timp in care bea doar apa distilata sau apa purificată osmotic. "Este o buna ocazie de a elimina toxinele din organism, dar si "rugina" din articulatii si muschi", a mai spus el. Organismul nostru consuma multa energie sa mestece mancarea, s-o impinga in cei cativa zeci de metri de "teava" de la gura la rect, sa filtreze prin cei doua milioane de nefroni din rinichi toxinele, săasusţină ficatul să "prepare" alimentele necesare miilor de miliarde de celule sau sa introduca sutele şi miile de litri de oxigen necesar respiratiei celulelor. Postul conserva o buna parte din energie, iar la sfarsitul zilei in care am decis sa bem doar apa purificata "ne vom simti usori precum un inger in zbor". Sa nu uitam ca medicina actuala este doar paleativa sau simptomatica, ameliorand durerile care ne fac viata dificila. Boala se ascunde in spatele cauzelor care au generat-o, iar medicamentele nu ajung la aceste cauze. Apa purificata este cel mai simplu si mai la indemana instrument de prevenire a bolii si suferintei. Paul Bragg nu a incetat sa recomande apa pura oamenilor. Ea nu este doar un moft aşa cum scriau unii adepti ai apelor minerale  si care ii numeau "fanatici" in anii '70 pe adeptii apei purificate. "Suntem o natiune educata/obişnuita sa inghita pastile. Sunt un cercetator independent si un luptator cinstit al sanatatii in spiritul dreptatii. Nimeni nu imi impune ce sa spun si nu-mi dicteaza nici o organizatie ce sa fac. Nu servesc nici unui organism financiar, asadar, va pot oferi adevarul intreg si cinstit pentru ca am petrecut intreaga viata cercetand si studiind nu boala, ci sanatatea oamenilor", a mai spus dr. Paul Bragg.

De ce ne imbolnavim Oamenii sunt prizonierii propriului confort creat la sugestia celor care sunt condusi doar de profitul imediat. Asa ca majoritatea populatiei isi scurteaza viata consumand o hrana poluata si o apa toxica. In plus, ei fumeaza - o alta afacere profitabila pentru industria tabacului, dar mai ales pentru guverne intrucat platesc pensii mai putine unor oameni care isi scurteaza voluntar viata, consuma alcool pentru a uita de criza si de necazuri, cafea pentru a se "energiza" pentru cateva minute, sucuri cu edulcoranti artificiali - veritabile bombe chimice pentru ficat, zahăr rafinat, faina alba, carne, sare si o multime de alte alimente aditivate. Daca adaugam la toate acestea stresul, lipsa de miscare sau sedentarismul -"sportul" preferat a devenit privitul la meciurile sportive sau politice de la televizor, lipsa soarelui si a aerului curat vom intelege de ce oamenii sunt din ce în ce mai apatici, mai indiferenti, mai bolnavi si de ce traiesc mai puţin. Nicicand in istoria omenirii nu s-au inventat atât de multe medicamente (peste 300,000 in nomenclatorul international), aparate medicale atat de sofisticate si de scumpe si nu s-au vandut atatea mii de tone de medicamente. Oamenii au ajuns pur şi simplu să se "tarasca" spre pastilele sau lichidele energizante sau sa inghita pumni de pastile pentru a scapa de suferintele care le ruineaza tineretea. Am atins "performanta" ca numărul de copii bolnavi cronici sa il egaleze pe cel al adultilor. Suntem o generatie de consumatori de medicamente si excitante/energizante. Copiii nostri insa vor face la randul lor copii. Are cineva idee cum vor arata generatiile viitoare?
Dupa ce Paul Chappius Bragg afla la nici 16 ani ca este bolnav de TBC si ca mai are trei luni de trait, este internat in sanatoriul doctorului Rollier din Elvetia. Aici acesta ii explică cum "toata apa din Elvetia este incarcata de minerale daunatoare organismului". El l-a sfatuit ca si dupa externarea sa sa bea doar apa pura din ploaie sau din zapada topita (apa purificata prin evaporare/distilare naturala de Mama Natura). La plecarea din sanatoriu, el era complet vindecat de TBC si intr-o conditie excelenta. Apa pura recomandata de dr. Rollier, soarele Alpilor, aerul curat si alimentatia naturala primita i-au redat un organism nou, complet refacut. Atunci tanarul Paul si-a luat angajamentul in fata lui Dumnezeu sa aleaga o cariera de "biochimist, nutritionist sau doctor care sa vindece doar prin metode naturale".

Sucuri si legume Pleaca la Londra, gaseste un mic apartament langa Regent's Park si timp de opt ani studiaza tot ce a putut gasi legat de recuperarea medicala si de pastrarea sanatatii. A ales Regent' Park, deoarece acesta era considerat unul din cele mai frumoase parcuri din lume si aici prefera sa alerge dimineata sau să joace tenis. In apartamentul inchiriat isi savura sucurile naturale proaspete pe care chiar el le prepara. Paul mai povesteste ca proprietarul apartamentului care locuia cu familia deasupra lui, consuma multa faina alba (paine si biscuiti), multe dulceturi/peltele cu zahar, lapte, carne si bea apa de la reteaua orasului, puternic clorinata. Acesta se plangea mereu că are "incheieturile tepene", ca il doare spatele si ca are probleme cu vezica urinara atunci cand cobora gafaind sa ii aduca cheia.  Ca urmare, Paul Bragg s-a mutat la etajul cinci in locul propietarului, aici desavarsindu-si studiile de biochimie. Intr-o iarna, dupa ce isi facuse obisnuita alergare de dimineata, s-a oprit la usa proprietarului care era grav bolnav. Acesta s-a uitat la el rugator si i-a spus: "Esti doctor, pentru numele lui Dumnezeu, ajuta-ma, simt ca am sa mor"! I-a luat toate sticlutele cu medicamente si pur si simplu i le-a aruncat la gunoi. Apoi i-a adus de la el apa purificata din zapada, otet de mere, lamai si miere din care i-a realizat prima zi de dieta. Dupa zece zile, domnul Wilson - proprietarul - era sanatos si voios asa cum nu se mai simtise de ani de zile! Dupa aceste zece zile, i-a prescris un regim alcatuit doar din legume si fructe, sucuri preparate in casa si apa purificata de ploaie, din zapada sau purificata prin distilare. Dupa doar trei saptamani, il vizita la etajul cinci asa cum nu mai facuse de ani de zile. Dupa sase luni, intreaga familie Wilson era de nerecunoscut de vecini: sanatosi, puternici si fericiti! Doamna Wilson era din nou eleganta si putea sa isi imbrace hainele pe care le abandonase de ani de zile ca fiind stramte, domnul Wilson urca de doua ori pe zi la Paul, iar fiica acestora, revenita din Canada, a ramas uluita de schimbarile parintilor sai.

Un mod de viata natural Paul Bragg, de fapt, a redescoperit modul natural de viaţa, conform regulilor sanatoase ale Mamei Natura. Domnul Wilson a aflat ca articulatiile sale intepenite se datorau nu varstei sau bolii, ci alimentatiei nesanatoase, a lipsei de exercitiu si mai ales a apei dure pline de minerale inutile. El a invatat chiar pe pielea lui ca nu Timpul ne degradeaza viata, ci obiceiurile gresite si stilul de viata nenatural. Stilul de viata impus de Paul Bragg a avut ca efect dizolvarea cristalelor acide din articulatii iar hidratarea cu apa purificata si alimentele naturale au continuat procesul de eliminare a deseurilor toxice acumulate, dar si prevenirea reinstalarii bolii invalidante. Cu cat ne aplecam pe carte si intelegem mai bine chimia vietii, chimia celulelor noastre, cu atat intelegem mai bine de ce oamenii mor prea devreme si poarta dureri nemeritate. Paul Bragg isi facuse un obicei de a merge prin spitalele londoneze pentru a se documenta si pentru a studia bolnavii internati. El a ajuns la concluzia ca pietrele, de exemplu, sunt consecinţa alimentaţiei toxice, excesiv prelucrate si rafinate, acide si care este agravata de apa dura incarcata cu minerale anorganice dizolvate -în principal carbonat de calciu.  ”



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu